Ιταλία - Μία πανέμορφη χώρα για Σπουδές

 

Η Ιταλία, το κέντρο της Μεσογείου το οποίο ευνοείται από το εξαίρετο κλίμα, στην αρχαιότητα υπήρξε το λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Τα πρώτα πανεπιστήμια του Δυτικού Κόσμου έχουν ιδρυθεί στην Ιταλία - 1088 μ.Χ. στην Μπολόνια - και στη συνέχεια έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Αρκετές εξέχουσες προσωπικότητες καθώς και άνθρωποι του πνεύματος, της κάθε εποχής, προερχόμενοι από το χώρο των Επιστημών, των Τεχνών, της Μουσικής, της Νομικής, της Φιλοσοφίας, της Λογοτεχνίας έχουν συμβάλει έτσι ώστε η Ιταλία να γίνει ένα από τα σημαντικότερα Πνευματικά Κέντρα.

Σήμερα η Ιταλία είναι ο υπ’ αριθμόν ΕΝΑ σε αρκετούς τομείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα στους τομείς της Κουλτούρας, των Τεχνών, της Ιστορίας, της Μόδας, της Γαστρονομίας, της Αρχιτεκτονικής, της Ιατρικής, της Λυρικής Μουσικής, της Μηχανικής κτλ

Τα Ιταλικά Πανεπιστήμια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΚΤΡΑ, αλλά τέλη εγγραφής  και είναι οικονομικότερα σε σύγκριση με άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Το Υψηλό τους Επίπεδο και η Ποιότητα Εκπαίδευσης είναι Εγγυημένα από το Κράτος, καθώς όλοι οι Τίτλοι Σπουδών της Κρατικής Παιδείας είναι αναγνωρισμένοι από την ίδια τη Χώρα και ως εκ τούτου ανά το παγκόσμιο. Στην ιδιωτική Εκπαίδευση υπάρχουν πάμπολλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που απολαμβάνουν τα ίδια οφέλη της Κρατικής  Παιδείας.

Οι ξένοι φοιτητές έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τους Ιταλούς πολίτες για την απονομή υποτροφιών, διαμονής και μείωσης των τελών εγγραφής καθώς και για όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται από το πανεπιστήμιο πρόσβασής τους.

Το τρέχων πανεπιστημιακό σύστημα της Ιταλίας επιτρέπει, εκτός από την εκπαίδευση του φοιτητή με βάση τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, στο να υπάρχει μία πιο φυσική πορεία στον κόσμο της εργασίας χάριν στην υποχρεωτική πρακτική εξάσκηση κατά τη διάρκεια της Ακαδημαϊκής του Καριέρας.

Σπουδάζοντας στην Ιταλία σου δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξεις με επιτυχία τη μελλοντική Επαγγελματική ή Ακαδημαϊκή σου Καριέρα. Όλα αυτά χάριν στην Έρευνα που το ιταλικό Κράτος θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Ιταλική Δραστηριότητα στον τομέα της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Έρευνας είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο.

JoomSpirit